Projekt polegał na wymianie doświadczeń i dziedzictwa kulinarnego poprzez współpracę i spotkania on-line. W ramach projektu odbyły się warsztaty kulinarne on-line. Pierwsza część projektu polegała na zorganizowaniu warsztatów kulinarnych dotyczących potraw wielkopolskiej kuchni, gdzie uczestnicy z Rumunii na bieżąco przygotowywali potrawy charakterystyczne dla kuchni polskiej, których wykonanie prezentował Paweł Powroźnik
Restauracja "P jak Pysznie", a w ramach zadnia własnego został przedstawiony pokaz wyrobu wędlin przeprowadzony przez Jacka Nowickiego
Nowicki Naturalnie. Druga część projektu polegała na organizacji warsztatów kulinarnych dotyczących potraw kuchni Rumuńskiej, gdzie z kolei my przygotowywaliśmy potrawy tradycyjne w regionie Marusza, które zostały odtworzone przez uczniów szkół gastronomicznych pod czujnym okiem Pawła Powroźnika. Grupa młodzieży, która wspaniale odtworzyła dania kuchni rumuńskiej to uczniowie z
Zespół Szkół nr 1 im. Powstańców Wielkopolskich w Ostrzeszowie oraz uczniowie z
Zespół Szkół Nr 2 im. Przyjaźni Polsko-Norweskiej w Ostrzeszowie - I