Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych, jak co roku, wzięli udział zarówno w organizacji festiwalu, jak i w konkursach kulinarnych. Przygotowaliśmy trzy pasztety – leśny, z boczkiem i czerwcowy oraz trzy potrawy z gęsi – gołąbki z gęsiną, pierś pieczoną w czerwonym winie i zupę z kalarepy na gęsinie. Wszystkie dania zachwyciły jury, szczególnie pod względem walorów smakowych i dekoracji.
Uczniowie obsługiwali także kapitułę konkursową, bankiet dla zaproszonych gości festiwalu oraz degustację dla mieszkańców Ostrzeszowa. Natomiast wielka gęś zabawiała dzieci i dorosłych podczas wszystkich wydarzeń festiwalowych.
Nasza szkoła zdobyła w wiele cennych nagród, które wzbogacą pracownię gastronomiczną, a młodzież wiele ciekawych zawodowych doświadczeń.
Wszystkim uczniom serdecznie dziękujemy za zaangażowanie w ten wakacyjny, gorący dzień
Dyrektor szkoły - Ziemisław Szmaj
Nauczyciele przedmiotów gastronomicznych – Iwona Barczyńska i Anna Łukasik
Opracowanie: Iwona Barczyńska