Ogólny      2019-07-01 21:12:26

XIV Festiwal Pasztetników już za nami…Było gorąco...

Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych, jak co roku, wzięli udział zarówno w organizacji festiwalu, jak i w konkursach kulinarnych. Przygotowaliśmy trzy pasztety – leśny, z boczkiem i czerwcowy oraz trzy potrawy z gęsi – gołąbki z gęsiną, pierś pieczoną w czerwonym winie i zupę z kalarepy na gęsinie. Wszystkie dania zachwyciły jury, szczególnie pod względem walorów smakowych i dekoracji.

 

Uczniowie obsługiwali także kapitułę konkursową, bankiet dla zaproszonych gości festiwalu oraz degustację dla mieszkańców Ostrzeszowa. Natomiast wielka gęś zabawiała dzieci i dorosłych podczas wszystkich wydarzeń festiwalowych.

 

Nasza szkoła zdobyła w wiele cennych nagród, które wzbogacą pracownię gastronomiczną, a młodzież wiele ciekawych zawodowych doświadczeń.

 

Wszystkim uczniom serdecznie dziękujemy za zaangażowanie w ten wakacyjny, gorący dzień  smile

 

Dyrektor szkoły - Ziemisław Szmaj
Nauczyciele przedmiotów gastronomicznych – Iwona Barczyńska i Anna Łukasik

Opracowanie: Iwona Barczyńska


Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie