Ogólny      2018-04-16 13:38:06

Wycieczka kulinarna do Łodzi

10 kwietnia uczniowie klasy III i IV technikum żywienia i usług gastronomicznych pojechali do Łodzi na specjalne zaproszenie Pana Macieja Rosińskiego - szefa kuchni i trenera w Szkole Sztuki Kulinarnej.

Spotkanie rozpoczęło się pokazem sporządzania monodeserów, które Pan Maciej przygotowywał osobiście dla naszej grupy przy zastosowaniu nowoczesnych technik i surowców cukierniczych. Uczniowie także mogli spróbować sił w oblewaniu, składaniu i dekorowaniu wyrobów, z czym radzili sobie całkiem nieźle. Efekt końcowy był doskonały zarówno pod względem wyglądu, jak i smaku. Wszyscy delektowaliśmy się deserami, a wrażenie smakowe i estetyczne pozostanie w naszej pamięci na długo.

Kolejnym etapem naszej wycieczki było zwiedzanie stadionu Widzew z przewodnikiem i wieloletnim komentatorem sportowym. Pokazał nam wszystkie zakamarki obiektu i opowiedział niesamowite historie dotyczące piłkarzy, którzy rozpoczynali tam swoją karierę, rozgrywanych meczów oraz sukcesów i porażek Widzewa. Mogliśmy zasiąść na fotelu trenerskim oraz podziwiać stadion z różnych punktów na widowni.

Mieliśmy także okazję zobaczyć zaplecze gastronomiczne obiektu: kuchnię i salę bankietową dla specjalnych gości przebywających na meczu. Tym razem to dla nas przygotowano w niej obiad z deserem, który spożywaliśmy patrząc na murawę stadionu. Wrażenia były niesamowite i wszyscy nabraliśmy ochoty na ponowne odwiedzenie stadionu, ale tym razem na prawdziwym meczu.

Opracowanie: Iwona Barczyńska


Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie