Ogólny 2017-01-22 21:34:11
REKRUTACJA NA STAŻE I SZKOLENIA ROZPOCZĘTA
Rusza nabór uczniów kształcących się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik architektury krajobrazu i technik rolnik na staże i szkolenia w ramach projektu „Zawodowcy na 6stkę”.
Przyjmowanie zgłoszeń będzie trwało od 23 stycznia 2017r. do 21 lutego 2017r.
Uczniowie poszczególnych kierunków mogą wziąć udział w następujących kursach, szkoleniach i warsztatach:
1. TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH:
- warsztaty z dietetyki (30h)
- warsztaty baristyczne(20h)
- warsztaty barmańskie (40h) – osoby pełnoletnie
- warsztaty z carvingu (10h)
- warsztaty florystyczne i dekoracji stołu (40h)
- warsztaty sommelierskie (20h) – osoby pełnoletnie
- warsztaty z cukiernictwa (20h)
- warsztaty kulinarne (30h)
- warsztaty z Savoir-vivre (15h)
- warsztaty z organizowania, planowania i realizacji produkcji gastronomicznej (30h)
- warsztaty z oceny jakości żywności i przechowywania; sporządzania potraw i napojów, planowania i oceny żywności (30h)
2. TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU:
- warsztaty z rysunku i malarstwa (20h)
- warsztaty z pielęgnacji ogrodów (20h)
- warsztaty z projektowania w Gardenphilia (30h)
- warsztaty z pomiarów i obliczeń geodezyjnych z uwzględnieniem współczesnych technik komputerowych (10h)
- warsztaty z rozpoznawania gatunków roślin w firmie "BURZYWODA" (10h)
3. TECHNIK ROLNIK:
- warsztaty z przygotowania zwierząt do aukcji i pokazów (10h)
- warsztaty z prowadzenia rachunkowości w gospodarstwie rolnym (20h)
- warsztaty z wymogów sanitarnych produkcji mięsa wieprzowego, mleka i innych produktów rolniczych (20h)
- kurs na inseminatora (40h)
- kurs operatora kombajnu (52h)
Przyjmowane są również zgłoszenia na miesięczne płatne staże zawodowe dla uczniów w specjalistycznych zakładach branży gastronomicznej, architektury krajobrazu i rolniczej znajdujących się na terenie województwa wielkopolskiego.
Opracowanie: Iwona Barczyńska