Ogólny      2017-01-22 21:34:11

REKRUTACJA NA STAŻE I SZKOLENIA ROZPOCZĘTA

Rusza nabór uczniów kształcących się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik architektury krajobrazu i technik rolnik na staże i szkolenia w ramach projektu „Zawodowcy na 6stkę”.

Przyjmowanie zgłoszeń będzie trwało od 23 stycznia 2017r. do 21 lutego 2017r.

Uczniowie poszczególnych kierunków mogą wziąć udział w następujących kursach, szkoleniach i warsztatach:

1.  TECHNIK ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH:

  • warsztaty z dietetyki (30h)
  • warsztaty baristyczne(20h)
  • warsztaty barmańskie (40h) – osoby pełnoletnie
  • warsztaty z carvingu (10h)
  • warsztaty florystyczne i dekoracji stołu (40h)
  • warsztaty sommelierskie (20h) – osoby pełnoletnie
  • warsztaty z cukiernictwa (20h)
  • warsztaty kulinarne (30h)
  • warsztaty z Savoir-vivre (15h)
  • warsztaty z organizowania, planowania i realizacji produkcji  gastronomicznej (30h)
  • warsztaty z  oceny jakości żywności i przechowywania; sporządzania potraw i napojów, planowania i oceny żywności (30h)

2.  TECHNIK ARCHITEKTURY KRAJOBRAZU:

  • warsztaty z rysunku i malarstwa (20h)
  • warsztaty z pielęgnacji ogrodów (20h)
  • warsztaty z projektowania w Gardenphilia (30h)
  • warsztaty z pomiarów i obliczeń geodezyjnych z uwzględnieniem współczesnych technik komputerowych (10h)
  • warsztaty z rozpoznawania gatunków roślin w firmie "BURZYWODA" (10h)

 

3.  TECHNIK ROLNIK:

  • warsztaty z przygotowania zwierząt do aukcji i pokazów (10h)
  • warsztaty z prowadzenia rachunkowości w gospodarstwie rolnym (20h)
  • warsztaty z wymogów sanitarnych produkcji mięsa wieprzowego, mleka i innych produktów rolniczych (20h)
  • kurs na inseminatora (40h)
  • kurs operatora kombajnu (52h)

 

 

 

Przyjmowane są również zgłoszenia na miesięczne płatne staże zawodowe dla uczniów w specjalistycznych zakładach branży gastronomicznej, architektury krajobrazu i rolniczej znajdujących się na terenie województwa wielkopolskiego.

Opracowanie: Iwona Barczyńska