Uczniowie Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych przygotowali trzy pasztety i cztery potrawy z gęsi. Potrawy zachwyciły kapitułę nie tylko walorami smakowymi, estetyką wykonania i powiązaniem z tradycją. W kategorii pasztety zajęliśmy I i II miejsce, a w kategorii potrawy z gęsi II miejsce.
Uczniowie naszej szkoły, jak co roku, brali udział w organizacji festiwalu. Pomagali podczas prac kapituły oraz degustacji potraw przez mieszkańców Ostrzeszowa i okolic. Praca młodzieży i ich zaangażowanie zostały docenione przez organizatorów i uczestników imprezy. Wielu uczniów otrzymało autograf i zrobiło sobie pamiątkowe zdjęcie z Kurtem Schellerem, który został uhonorowany za wybitne zasługi w dziedzinie kulinariów i trafił do grona Gwiazd Sztuki Kulinarnej.
Coroczne wielkie święto wytwórców produktów regionalnych i tradycyjnych przeszło już do historii. Młodzież mogła po raz kolejny zastosować w praktyce wiedzę zdobywaną na co dzień w szkole i pokazać swoje umiejętności. Należą im się gratulacje i podziękowania.
Opracowanie: Szkolny zespół redakcyjny