Poznańska Spiżarnia Biesiadników
Dzisiaj wiele się działo w Technikum Gastronomiczne w Zespół Szkół Nr 2 im. Przyjaźni Polsko - Norweskiej ( zs2 ostrzeszów ) w Ostrzeszowie. Klasa 2 TRZ staranie przygotowywała, pod kierownictwem naszego zaprzyjaźnionego szefa kuchni Paweł Powroźnik, potrawy świąteczne.
- Czas przedświąteczny uczniowie poświęcili na doszkalanie doświadczeń i smaku . Pierogi z kapustą i grzybami, pierogi wegetariańskie z dynią i nutą wędzonego twarogu, pierogi klasyczne na słodko oraz piernik z powidłami z nutą przypraw piernikowych, a także chlebek z pasztetową z nadzieniem pieczarkowym i choineczki z ciasta drożdżowego i masła czosnkowego to menu dzisiejszego dnia - mówi Paweł.
Jak się dowiedzieliśmy, nie tylko ładnie wyglądało, ale także było smakowicie.
Pozdrawiamy uczniów z Ostrzeszowa i Pawła
@obserwujący
#gastroFUM