Ogólny      2023-12-21 00:00:00

Piszą o nas

Poznańska Spiżarnia Biesiadników Dzisiaj wiele się działo w Technikum Gastronomiczne w Zespół Szkół Nr 2 im. Przyjaźni Polsko - Norweskiej ( zs2 ostrzeszów ) w Ostrzeszowie. Klasa 2 TRZ staranie przygotowywała, pod kierownictwem naszego zaprzyjaźnionego szefa kuchni Paweł Powroźnik, potrawy świąteczne. - Czas przedświąteczny uczniowie poświęcili na doszkalanie doświadczeń i smaku . Pierogi z kapustą i grzybami, pierogi wegetariańskie z dynią i nutą wędzonego twarogu, pierogi klasyczne na słodko oraz piernik z powidłami z nutą przypraw piernikowych, a także chlebek z pasztetową z nadzieniem pieczarkowym i choineczki z ciasta drożdżowego i masła czosnkowego to menu dzisiejszego dnia - mówi Paweł. Jak się dowiedzieliśmy, nie tylko ładnie wyglądało, ale także było smakowicie. Pozdrawiamy uczniów z Ostrzeszowa i Pawła @obserwujący #gastroFUM

Opracowanie: Szkolny zespół redakcyjny


Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie
Powiększ zdjęcie