GastroFUM na mega słodkich targach EXPO SWEET w Warszawie
Takiej ilości tortów, deserów, lodów, ciast, ciasteczek, pralinek i cukierków uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych jeszcze nie widziel. I na oglądaniu się nie skończyło. Na każdym stoisku można było próbować, oceniać i poznawać nowe kompozycje smakowe.
Nie zabrakło także nowoczesnych urządzeń i technologii oraz całej gamy dodatków umożliwiających otrzymywanie tak doskonałych wyrobów cukierniczych. Mogliśmy także przyjrzeć się pracom konkursowym na najpiękniejszą rzeźbę z masy cukrowej. Zrobiły na nas naprawdę duże wrażenie.
Grupa gastronomiczna pod opieką nauczycieli Iwony Barczyńskiej, Anny Łukasik, Marioli Gani i Pawła Powroźnika nie tylko zdobyła na targach nowe doświadczenia zawodowe, ale również lepiej się poznała i radośnie spędziła czas