Uczniowie zapoznawali się z branżą spożywczą w subregionie kaliskim, działalnością RIG w Kaliszu oraz sposobami wsparcia przedsiębiorców przez Klaster Spożywczy Południowej Wielkopolski. Poszerzyli również wiedzę o formach współpracy ze szkołami realizowanymi przez firmę Nestlé.
Spotkania zakończyły się prezentacjami zespołów oraz sesją pytań i odpowiedzi z ekspertami z branży. Swoją wiedzą i doświadczeniem podzielili się z uczniami:
-Tomasz Gałęzka – Prezes Zarządu Regionalnej Izby Gospodarczej w Kaliszu
- Krzysztof Koszela- Prezez Zarządu Klastra Spożywczego Południowej Wielkopolski
- Lidia Secler - Koordynator Klastra Spożywczego Południowej Wielkopolski
- Sylwia Radecka - przedstawicielka działu HR firma Nestle
Obecnie zespoły pracują nad określeniem mocnych i słabych strony firm przemysłu spożyczego w subregionie kaliskim jako potencjalnego miejsca pracy dla pracowników produkcyjnych